ЗСУ мають успіхи на Запоріжжі – американські аналітики

Сили оборони України досягли тактично значущих успіхів на заході Запорізької області.

Українські сили просуваються через найскладнішу серію оборонних позицій російських окупантів. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Окупанти наставили щільні шари мінних полів та укріплень, на які ворог витратив значну кількість живої сили, матеріальних засобів і зусиль.

Ворожі оборонні позиції, які знаходяться на шляху Сил оборони, швидше за все, складаються з більш щільного масиву протитанкових ровів, протитанкових загороджень типу "зубів дракона". І додаткових мінних полів, за якими розташовані російські бойові позиції, як і на першій російській лінії оборони.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Кожна з цих російських "ліній" є багатошаровими оборонними позиціями із власними передовими і тиловими районами, повідомив ISW.

При цьому позиції окупантів не є однаковими по всьому фронту на півдні України і не повністю укомплектовані особовим складом.

Окупанти передислокували сили з району Кремінної у Луганській області в район Роботиного на заході Запорізької області.

"Російські нерегулярні формування продовжують погрожувати виходом з бойових дій в односторонньому порядку, незважаючи на нещодавні зусилля російського військового командування, спрямовані на чистку та придушення непокори", повідомив ISW.

Сили оборони ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Після втрат на Лиманському і Куп'янському напрямках окупанти перегруповувались, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За 550 днів українські воїни знищили понад 260 820 окупантів, 8554 броньованих машин ворога, 4396 танків, 315 літаків і 316 гелікоптерів.