ЗСУ розширюють плацдарм на лівобережжі Дніпра, - ОК "Південь"

Продовжується контрбатарейна боротьба в операційній зоні Сил оборони півдня.

Ворог не відступає в своїх спробах вигнати наші підрозділи з лівого берега Дніпра.

У повідомленні Оперативного командування "Південь" зазначено, що за минулу добу було зафіксовано 2 невдалі штурми ворога, проте після зазнаних втрат російські штурмовики відійшли на свої позиції. Наші військові мужньо утримують зайняті позиції і послідовно проводять заходи зі зміцнення і розширення плацдарму.

Окупанти активно здійснюють аеророзвідку, здійснюють артилерійські обстріли та використовують багато ударних дронів різних типів.

Силами оборони продовжуються вогневі удари по місцях дислокації ворожих сил.

Також за останню добу було зафіксовано зниження чисельності ворожих військ та знищення озброєння на лівому березі:

  • 39 окупантів;
  • 3 системи реактивного вогню "Град";
  • 3 одиниці ракетно-артилерійського озброєння;
  • 5 мінометів;
  • 1 комплекс радіоелектронної боротьби;
  • 6 одиниць автомобільної техніки.

У морях відбуваються помірні хвилі. Ворожі кораблі із Чорного та Азовського морів знаходяться на бойовому чергуванні. Ракетоносці знаходяться у пунктах базування.

Протягом попередньої доби ворог здійснив авіаційний удар із застосуванням 8 керованих авіабомб по населених пунктах Херсонщини, що знаходяться біля узбережжя.

Крім того, окупанти продовжують терор населення прифронтових регіонів Херсонщини та Миколаївщини. За останню добу були застосовані 50 FPV-дронів, 15 ударних БПЛА "Ланцет" та скинуто 51 осколковий боєприпас з БПЛА різних модифікацій.

На жаль, під час ворожих обстрілів було поранено одну цивільну особу, пошкоджено будівлю медичного закладу та автомобіль.

Протягом доби ворог 16 разів обстрілював Херсон із артилерії. Також були під вогнем ворожої артилерії міста Берислав, Інгулець, Наддніпрянське, Ромашкове, Антонівка, Іванівка, Придніпровське, Садове, Нікільське, Томарине та Камишани у Херсонській області, а також акваторія Очаківської громади та територія Куцурубської громади.

Як результат ворожих дій загинули 2 цивільні особи, 2 були поранені. Також пошкоджено багатоповерховий будинок, адміністративну будівлю, 3 газопроводи, 2 трансформаторні підстанції, півтора десятки приватних житлових будинків та 8 цивільних автомобілів.