ЗСУ сповільнили просування в Курській області - ISW

ЗСУ сповiльнили просування в Курській області
ЗСУ сповiльнили просування в Курській області

Інститут вивчення війни повідомив про затримку в просуванні ЗСУ в Курській області. Військові намагаються утримати та закріпити контроль над деякими районами, які вони недавно зайняли.

За даними російських військових блогерів, українські військові змінили темп атак у Курській області. ЗСУ намагаються утримати та зміцнити контроль над окремими районами.

Інші військові блогери заявили, що російські війська поступово стабілізують ситуацію в Курській області. За геолокаційними кадрами, які були опубліковані 28 серпня, видно, як російські війська діють у селі Кореневе на сході. Це свідчить про те, що ЗСУ, можливо, нещодавно покинули цей район, а російські війська відновлюють деякі втрачені позиції.

Один з російських військових блогерів заявив, що українські війська просунулися через села Ветрено, Крем'яне та Шептухівку (всі розташовані на сході та північному сході від Кореневого); на схід від Нечаєва та Черкаського Поречного (обидва на північному сході від Суджи); і на південь від селищ Спальне (на південному сході від Суджи).

Російські блогери заявили, що підрозділи 810-ї морської піхотної бригади (Тихоокеанський флот, Східний військовий округ) очистили Спірне та відновили контроль над цим населеним пунктом.

Міністерство оборони Росії та інші російські джерела заявили, що ЗСУ також атакували на сході від Кореневого біля Ольговки, на північ від Суджи біля Малої Локни, на сході від Суджи біля Руської Конопельки та на південний схід від Суджи біля села Борки.

У той же час інший російський блогер 28 серпня повідомив, що росіяни відбили спроби ЗСУ перетнути міжнародний кордон біля Журавлівки в Бєлгородській області (на південний захід від Бєлгорода та на північ від Харкова).

Президент Чечні Рамзан Кадиров, командир чеченського спецназу "Ахмат" Апти Алаудінов та інші російські джерела визнали, що в Курській області ведуть бойові дії російські призовники.

Опозиційне російське видання "Мобилизационные новости" повідомило, що командування РФ планує відправити до Курської області призовників з 290-го ракетного полку (7-й ракетний корпус 27-ї ракетної армії) та 2187-го полку повітряно-десантних військ (98-ма бригада).

Джерело: РБК-Україна

Читайте також