ЗСУ уразили російський радіолокаційний комплекс розвідки «Зоопарк-1»

За 741-й день російсько-української війни відбулось 76 бойових зіткнень. Противник здійснив 2 ракетні та 67 авіаційних ударів, зробив 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках

Ситуація без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, здійснює розвідувальну діяльність та обстріли населених пунктів. На території РФ нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Ворог здійснив обстріли з реактивних систем залпового вогню в різних районах населених пунктів Сумської та Чернігівської областей.

На Куп'янському напрямку

Ворог не проводив наступальних дій. Зробив авіаційні удари по деяких населених пунктах Харківської та Луганської областей. Були обстріли артилерією та мінометами в різних районах Харківської області.

На Лиманському напрямку

Наші війська відбили 5 атак противника в районі населеного пункту Терни. Наших воїнів обстрілює ворожа артилерія та міномети, постраждали декілька населених пунктів Луганської області.

На Бахмутському напрямку

Перемогли ворожу атаку в районі населеного пункту Біла Гора. Завдали ударів авіацією по декількох населених пунктах Донецької області. Були обстріли артилерією та мінометами в різних районах Донецької області.

На Авдіївському напрямку

На наших позиціях відбили 22 атаки противника в районах декількох населених пунктів. Ворожа артилерія та міномети обстрілювали більше 15 населених пунктів Донецької області.

На Новопавлівському напрямку

Наші підрозділи продовжують стримувати ворога. Противник намагався прорвати оборону, здійснивши 34 атаки. Були авіаудари та обстріли артилерією і мінометами в різних районах Донецької області.

На Оріхівському напрямку

Противник здійснив невдалі атаки в районах кількох населених пунктів. Завдали ударів авіацією по деяких населених пунктах Запорізької області. Також були обстріли артилерією та мінометами в різних районах Запорізької області.

На Придніпровському (Херсонському) напрямку

Противник продовжує намагатись вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Здійснив дві невдалі штурмові дії. Були обстріли артилерією та мінометами в різних районах Херсонської області.

Цієї ночі російський корабель "Сергій Котов" був уражений в результаті операції розвідки Міністерства оборони України. Також перевіряється інформація про наявність гелікоптера Ка-29 на борту корабля.

Протягом доби авіація сил оборони нанесла удари по 11 зосередженнях противника.

Ракетними військами були зачеплені різні цілі, включаючи склади боєприпасів та радіолокаційні комплекси.

Нагадаємо, що в Криму українські дрони вразили російський корабель "Сергій Котов". Спецоперація Міноборони проводилася Головним управлінням розвідки.

Також у ніч на 5 березня у Керчі пролунали вибухи. Було почути тріск від трьох до п'яти потужних вибухів, при цьому міст, що зв'язує Крим з Росією, був перекритий.

Було також повідомлено, що рух дев'яти поїздів був зупинений поблизу Кримського мосту через перекриття руху. Чотири потяги з Криму та п'ять поїздів, що їдуть на півострів, зупинились.

За попередніми даними, в результаті атаки на корабель "Сергій Котов" загинуло 13 російських військових.