ЗСУ уразили російський радіолокаційний комплекс «Зоопарк»

Протягом 747-мих діб триває повномасштабна війна Росії проти України. За цей період відбулося 54 бойових зіткнення. Ворог завдав 6 ракетних та 87 авіаційних ударів і здійснив 32 обстріли реактивними системами залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках

Ситуація не змінилась значно. Немає ознак формування наступальних угруповань.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує залишатися в прикордонних районах та проводити розвідувальні дії. Він обстрілює населені пункти з території РФ та зміцнює мінно-вибухові загородження на кордоні з Україною. Противник також здійснив авіаційний удар у районі Прогресу, Чернігівської області. Були обстріляні понад 30 населених пунктів, зокрема в Чернігівській, Сумській та Харківській областях.

На Куп'янському напрямку

Ворог не здійснював наступальних дій, але здійснив авіаційні удари по населеним пунктам Петропавлівка Харківської області та Кривошиївка Луганської області. Близько 15 населених пунктів опинилися під артилерійським і мінометним вогнем, включаючи Синьківку, Петропавлівку та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку

Наші війська відбили 7 атак противника у районах Терні та Білогорівки. Ворог спробував прорвати оборону за підтримки авіації. Також були здійснені авіаційні удари по Ямполівці та Федорівці. Понад 15 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, включаючи Білогорівку та Терні.

На Бахмутському напрямку

Сили оборони відбили 5 атак противника у районах Кліщіївки, Андріївки, Ступочки та Часового Яру. Ворог намагався поліпшити свою тактичну позицію. Також були здійснені авіаційні удари по Часів Яру. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, включаючи Григорівку, Калинівку та Кліщіївку.

На Авдіївському напрямку

Наші захисники відбили 11 атак противника у районах Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське. Ворог здійснив авіаційні удари по Новокалиновому, Новобахмутівці, Завітному та Олександрополі. Понад 15 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, включаючи Бердичі, Семенівку та Первомайське.

На Новопавлівському напрямку

Сили оборони стримують ворога у районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди. Ворог спробував прорвати оборону за підтримки авіації у 18 випадках. Також були здійснені авіаційні удари по Новомихайлівці та Водяному. Близько 20 населених пунктів опинилися під артилерійським і мінометним вогнем, включаючи Красногорівку, Георгіївку, Парасковіївку та Вугледар.

На Оріхівському напрямку

Противник атакував позиції наших захисників в районах Роботиного, Старомайорського та Вербового 5 разів. Також були здійснені авіаційні удари по Старомайорському, Новоданилівці та Роботиному. Близько 20 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, включаючи Полтавку, Червоне, Роботине та Новоданилівку.

На Херсонському напрямку

Противник не здійснював наступальних дій. Понад 25 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, включаючи Херсон, Тягинку, Іванівку та Кринки.

За добу авіація Сил оборони нанесла удари по 8 районах зосередження противника. Також були нанесені удари ракетних військ по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, зенітного ракетного комплексу "Бук-М1" та радіолокаційного комплексу 1Л219 "Зоопарк".

Не забувайте, що з 2019 по 2023 роки Україна стала найбільшим імпортером зброї в Європі та четвертим у світі, завдяки надходженню основної зброї в якості військової допомоги від 30 країн. Статистика також показує, що Росія виробляє втричі більше артилерійських боєприпасів на місяць, ніж США та ЄС можуть надіслати Україні протягом року.