ЗСУ взяли в полон найманця з іншого кінця світу

Російська Федерація набирає іноземців для участі в війні на Україні. Одному з таких наївних найманців вдалося потрапити в полон українським десантникам. Цей африканець прибув для боротьби на боці Росії з віддаленої африканської республіки Сьєрра-Леоне. Про це повідомляє Telegram-канал «Оперативний ЗСУ». За інформацією каналу, африканця взяли в полон бійці 46-ї аеромобільної бригади під Мар'їнкою.

Сьєрра-Леоне розташована в дуже віддаленому куточку світу від Мар'їнки.

Також автори повідомлення опублікували фотографію полоненого. Не вказано, в якому підрозділі російської армії був цей найманець і яким чином він потрапив у полон.

Нагадаємо, Росія набрала близько 15 тисяч жителів Непалу до своєї армії, пропонуючи їм 2000 доларів за службу.

Раніше утримуваний у полоні сомалієць розповів, з яких країн наїхали найманці, що воюють на боці Росії. За словами сомалійця, в одному з російських загонів було приблизно 20 іноземних найманців.

«У нас таких як я було близько двадцяти солдатів, включаючи мене. Вони були з Непалу, Єгипту, Індії, Таджикистану. Були і інші обличчя. Я не знаю звідки вони, але точно знаю, що вони не з Росії. Непальці говорять на урду або хінді, які я не розумію. Єгиптяни розмовляють арабською, яку я також не розумію. Дехто з індусів говорить англійською, але дуже погано», – каже Аділь.