Аналітики DeepState розповіли, як зросла інтенсивність боїв на фронті за два місяці

Графік інтенсивності бойових дій за 2 місяці
Графік інтенсивності бойових дій за 2 місяці

Кількість зіткнень на фронті продовжує зростати - аналітики DeepState

За даними аналітиків DeepState, кількість бойових зіткнень на фронті продовжує зростати. У червні середньодобове число зіткнень становило 122.1, а в липні вже досягло 160.4.

Аналітики провели аналіз динаміки кількості зіткнень з 1 травня 2024 року.

Зазначається, що у травні середньодобове число зіткнень становило 122.1, а в червні досягло 124.5. У липні ця цифра подальше зросла до 160.4.

Згідно з повідомленнями аналітиків, на початку червня було помітне зниження інтенсивності бойових дій, але до кінця місяця вона значно підвищилася. Наприклад, з 1 по 10 червня в середньому було зафіксовано 101.6 зіткнень на добу, з 11 по 20 червня - вже 125.8, а з 21 по 30 червня - 146.2.

Цей ріст і сталість зіткнень у червні пов'язані з початком боїв за Торецьк і Нью-Йорк, а також з наступом на Харківщині в травні.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що на деяких напрямках фронту спостерігається зниження інтенсивності бойових дій. Однак загалом в Україні лінія активного фронту збільшилась.

Кирило Сазонов, військовослужбовець ЗСУ, розповів, що на фронті створюється враження, ніби російські окупанти поспішають і ведуть дії дуже швидко. Вони продовжують атаку на Часів Яр у Донецькій області, а також на Торецький та Покровський напрямки, не зважаючи на втрати.

Читайте також