Як шукатимуть ухилянтів через «Оберіг»: ТЦК пояснив подробиці

Як шукатимуть ухилянтів через «Оберіг»: ТЦК пояснив подробиці

Саме облік військовозобов'язаних ускладняв пошук

Сервіс "Оберіг" збирає дані з різних реєстрів, зокрема платників податків. Ці дані допомагають територіальному центру комплектування (ТЦК) знайти розшукуваного військовозобов'язаного і організувати його прибуття до військкомату. Про це повідомив заступник очільника мобілізаційного відділу ТЦК Солом'янського району Києва підполковник Павло Литвин.

Традиційний паперовий облік військовозобов'язаних мав недоліки, оскільки ТЦК не завжди знаходив розшукуваних осіб. Здається, є багато військовозобов'язаних, але немає кого взяти на службу. Вручити повістку у такій ситуації було вкрай важко, якщо людина не відчиняє двері, - зазначив Литвин.

Він також пояснив, що ТЦК працює цілодобово, але це не означає, що послуги доступні 24/7. У разі, якщо людина приходить під час комендантської години, ТЦК повинен передати її дані поліції як порушника. Іншою причиною обмеженого доступу є людський фактор.

Реєстр "Оберіг" полегшує облік призовників

"Оберіг" є єдиним електронним реєстром призовників, військовозобов'язаних і резервістів віком від 18 до 60 років. Цей реєстр збирає, зберігає та обробляє дані для військового обліку.

Раніше всі дані зберігалися на паперових картках у ТЦК, що призводило до загублення або втрати інформації. Тепер реєстр "Оберіг" спрощує процес мобілізації, підвищує ефективність роботи ТЦК та запобігає корупції.

Читайте також: