Атака на Україну, відмова Усика від звання абсолютного чемпіона світу: головне за ніч

Атака на Україну. Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу.
Атака на Україну. Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу.

У Миколаєві та на Одещині стався серія вибухів. За даними «Суспільного Миколаїв», вибухи почалися після опівночі.

Вибухи також фіксуються в Одеській області, про це повідомило видання «Думська».

У Миколаєві та на Одещині лунали вибухи

Тривожна ситуація в регіоні виявилась неспокійним знаком. За останніми даними, активізація ворожої авіації і загроза від бойової техніки на сході і півдні України. Те ж саме стосується і прифронтових областей.

Усик знімається з пояса абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі

Олександр Усик зробив несподівану заяву в Instagram, де повідомив, що відмовляється від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі. Він передає свій пояс Ентоні Джошуа та Даніелю Дюбуа.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Usyk. The Cat. Oleksandr (@usykaa)

У результаті цієї рішення Усик втратить звання абсолютного чемпіона світу, залишивши собі три інші титули.

США наклали санкції на компанії з ОАЕ і Маршаллових Островів

Міністерство фінансів США запровадило економічні санкції проти 50 осіб і компаній з Гонконгу, Об'єднаних Арабських Еміратів і Маршаллових Островів. Ці компанії служили як фінансова мережа для іранської армії. За повідомленнями The Washington Post, санкції введені через продаж іранської нафти, яка стала джерелом фінансування незаконних справ уряду та війська Ірану, зокрема передачу безпілотників до Росії.

  • Серед тих, на кого були накладені санкції, - представник Ірану та особа, яка займається обміном валют між Іраном і Туреччиною, а також ряд компаній з Гонконгу, Об'єднаних Арабських Еміратів і Маршаллових Островів.

Очільник Пентагону розмовляв з новим міністром оборони РФ

Ллойд Остін, очільник Пентагону, вперше зустрівся по телефону з Андрієм Білоусовим, новим міністром оборони РФ. Було обговорено війну Росії проти України та важливість збереження комунікацій між військовими відомствами США та Росії. Останній раз Остін розмовляв з міністром оборони РФ в березні 2023 року.

Північна Корея запустила ракету після візиту Путіна

Північна Корея провела ракетний запуск, щоб продемонструвати свою силу після візиту президента РФ Володимира Путіна. Однак ракета, як зазначається, вийшла з ладу під час полету. Попередньо вона впала у водах поза виключною економічною зоною Японії.

Раніше Північна Корея критикувала США за навчання в районі Корейського півострова, в яких брали участь Японія та Південна Корея. США та їхні союзники засудили зближення Росії та Північної Кореї в сфері військової співпраці.

Читайте також