Активність ворога на одному з напрямків за день зросла вдвічі – Генштаб

Активність ворога на одному з напрямків за день зросла вдвічі – Генштаб

Кількість бойових зіткнень на фронтах російсько-української війни зросла до 83

За останній період часу, з початку доби, кількість бойових зіткнень на фронтах російсько-української війни зросла до 83. Російські окупанти ведуть боротьбу, намагаючись прорвати нашу оборону. Зокрема, активність ворога різко зросла на Куп'янському та Покровському напрямках. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у своїй оперативній інформації станом на 19:00 годину 26 травня.

Українські війська докладають всіх зусиль для утримання позицій та нейтралізації наступального потенціалу ворога.

Харківський напрямок

На Харківському напрямку зміни відсутні. Ворог продовжує намагатись покращити своє тактичне положення у районах Вовчанська і Липців. Сьогодні російські окупанти влаштували ще 22 авіаудари з керованими авіабомбами на півночі Харківщини.

Куп'янський напрямок

На Куп'янському напрямку тривають шість бойових зіткнень з початку дня. Ворожі штурмові дії тривають у районах Новоєгорівки, Петропавлівки, Берестового та Греківки. Російські окупанти продовжують здійснювати авіаудари в районах Богуславки і Шийківки.

Лиманський напрямок

На Лиманському напрямку триває бій в районі Тернів. Ситуація під контролем.

Покровський напрямок

На Покровському напрямку вже відбулося 31 бойове зіткнення. Противник, з використанням авіації, концентрує основні зусилля в районах Новоолександрівки, Сокола та Уманського. Також були здійснені три авіаудари біля Скучного та Новоселівки Першої.

На Времівському напрямку продовжуються авіаудари біля Старомайорського, Урожайного і Ольгівського. Кількість бойових зіткнень залишається незмінною.

На решті напрямків ситуація не зазнала суттєвих змін.

Аналітики ISW вважають, що передчасний початок російських наступальних операцій підірвав іх успіх на півночі Харківської області.

Раніше було повідомлено, що російські окупанти відступили з невизначених позицій біля Липців на Харківщині. Але атаки відбуваються неподалік Вовчанська.

Президент Зеленський повідомив, що Росія сконцентрує нове угруповання військ біля кордону України і готується до наступу на північний захід від Харкова.

Читайте також:

  • Карта бойових дій в Україні станом на 26 травня 2024 року
  • Наступ РФ на Харківщину. Які результати за 15 днів?
  • Битва за Харківщину. Командир легендарної 92-ї окремої штурмової бригади – про поточну ситуацію

Читайте також: