Байден проти Трампа: опитування показало несподівані результати після "провальних" дебатів

Байден і Трамп під час дебатів
Байден і Трамп під час дебатів

Президент США Джо Байден зменшив відставання від екс-президента США Дональда Трампа у ключових штатах, незважаючи на критику його виступу під час дебатів.

За даними опитування, проведеного Bloomberg, Байден здобув 45% підтримки, що менше на 2 процентні пункти, ніж у Трампа (47%). Таким чином, це найменший розрив з порівняння з жовтнем минулого року.

Даними дослідження, наразі Байден опережає Трампа у штатах Мічиган і Вісконсін, а в Аризоні, Джорджії, Неваді та Північній Кароліні результати опитування знаходяться на межі статистичної похибки.

У той же час, найбільше відставання від Трампа відзначається у критично важливому штаті Пенсільванія.

За словами аналітиків, більшість виборців, які вагаються та переглянули дебати у повному обсязі, вважають, що Трамп перевершив їх очікування (52%), тоді як ще менша кількість відповіли, що Байден був кращим (13%). Відсоток невизначених виборців, які вагаються, щодо продовження президентської кампанії Трампа складає 50%.

Також, зазначається, що значна кількість невизначених виборців і критиків як Байдена, так і Трампа, вважають, що Байден краще піде у відставку. Це може стати перевагою для демократів, які можуть привернути деяких із них на свій бік, якщо висунуть іншого кандидата.

Нагадаємо, що після дебатів Байден вперше висловив свою позицію.

Читайте також