Банкір спрогнозував, чи зміниться курс долара у липні: що чекає на українців

Банкір спрогнозував, чи зміниться курс долара у липні: що чекає на українців

Прогноз курсу валют на липень

Начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий розповів, чого чекати від курсу долара у липні. Як передає "Хвиля", про це він повідомив у коментарі РБК-Україна.

За словами банкіра, протягом першого тижня липня, як і весь наступний місяць на валютному ринку, спостерігатиметься відносний спокій, який позначиться у незначних коливаннях валютних курсів.

Він висловив думку, що коливання будуть у межах нових коридорів, сформованих на початку червня. "Тобто, як і передбачалося, після весняного досить активного періоду девальвації гривні, коли національна валюта втратила майже 4% своєї вартості, настав період мінливого затишшя", - пояснив Лєсовий.

"Звичайно, регулятору, можливо, доведеться зіграти активнішу роль, врівноважуючи попит і пропозицію на валюту, проте запас міцності дозволяє йому гнучкішої поведінки у питанні валютних інтервенцій", - сказав банкір.

За словами Лєсового, режим "керованої гнучкості" та відповідна система валютних змін навряд чи зміняться, а отже, не варто очікувати шалених курсових змін. Ринок залишається більш-менш прогнозованим, а будь-які зміни вже не викликатимуть сенсаційної напруги.

На додачу до цього банкір звернув увагу на низку непрямих факторів, які за певних обставин можуть вплинути на курсові показники, такі як перебіг бойових дій, наслідки ворожих атак, ефективність механізмів протидії ворогові, суспільні настрої.

Таким чином, перший тиждень липня стане логічним продовженням червня: валютні зміни відбуватимуться чи не щодня, проте в межах допустимих нових коридорів. Через інфляційну складову роль регулятора може стати відчутнішою. Липень не віщує карколомних змін.

Нагадаємо, аналітики поновили прогноз курсу валют на 2024 рік. 

Читайте також: