Частина українців втратила право на субсидію з 1 липня: що робити

Частина українців втратила право на субсидію з 1 липня: що робити

Субсидії на комунальні послуги можуть бути позбавлені частини українців з 1 липня

Заступник голови Головного управління ПФУ у Запорізькій області Сергій Каменченко повідомив, що з 1 липня деякі українці можуть бути позбавлені субсидій на житлово-комунальні послуги. Цю інформацію підтвердило "Суспільне".

Субсидії на комуналку є важливою допомогою для багатьох громадян, і їх втрата суттєво впливає на їх фінансове становище. Нагадаємо, що субсидію можна отримувати не тільки взимку, але й влітку. Однак з 1 липня певні люди можуть бути позбавлені цієї допомоги.

Оформлення субсидії в Україні

За словами Каменченка, причина полягає в тому, що за змінами, внесеними Постановою №521 Кабінету міністрів України (КМУ) від 8 травня 2024 року, деякі категорії одержувачів субсидій повинні оновити свої особисті дані. Інакше, виплати будуть припинені з 1 липня.

"Люди повинні звернутися до органів ПФУ, щоб оформити житлові субсидії", - сказав він.

Представник ПФУ пояснив, що оновлювати інформацію повинні ті отримувачі субсидій, які мешкають на тимчасово окупованій росіянами території.

Для продовження отримання субсидії потрібно звернутися:

  • в відділення Пенсійного фонду
  • надіслати документи поштою
  • подати заявку через вебпортал Пенсійного фонду - там є відповідна опція, за якою людина звертається за призначенням пільг чи субсидій.

Крім того, Каменченко підкреслив, що тих, хто не встигне зробити це до 1 числа, позбавлять субсидій.

Нагадаємо, Шмигаль заявив, що бюджетні потреби будуть задоволені у 2025 році.

Читайте також: