Безпекова угода з США та чергові санкції проти Росії. Головне за 13 червня

Безпекова угода з США та чергові санкції проти Росії. Головне за 13 червня

Україна та США підписали безпекову угоду, Британія ввела санкції проти Росії, а екс-нардепу Корнацькому повідомлено про підозру. Все це - основні події, які сталися 13 червня.

Екс-нардепу Корнацькому повідомили про підозру у незаконному отриманні майже 1 млн грн компенсації за оренду житла. За розслідуванням САП, він отримував гроші з бюджету Верховної Ради, приховуючи свою власну квартиру у Києві.

Президент України Володимир Зеленський підписав безпекову угоду з прем'єр-міністром Японії Фуміо Кішідою. Згідно з угодою, Японія надасть Україні $4,5 млрд та буде підтримувати її протягом 10 років. Угода також передбачає співпрацю в сфері безпеки та оборони, гуманітарну та фінансову допомогу.

Британія розширила санкції проти Росії, додавши до списку 50 нових позицій. Серед об'єктів санкцій - Московська та Санкт-Петербурзька біржі, розрахункові центри та страхова компанія "Ингосстрах". Крім того, обмеженням підлягають кілька бізнесменів та голова Московської біржі.

Українські військові знищили п’ять човнів противника на Півдні. Також зазначається, що втрати ворога включають втрати військової техніки та особового складу.

Україна та США підписали 10-річну угоду про гарантії безпеки. Головна мета угоди - посилення захисту України від російської агресії і можливе членство в НАТО.

Читайте також: