Чи піде Росія у наступ на Сумщині: прикордонники розкрили плани окупантів

Чи піде Росія у наступ на Сумщині: прикордонники розкрили плани окупантів

Російські окупанти тримають свої підрозділи біля українського кордону в Сумській області

Російські окупанти тримають свої підрозділи та засоби поблизу українського кордону в Сумській області. За словами речника Держприкордонслужби Андрія Демченка, їх сили ще не є достатніми для повноцінного наступу.

Демченко зазначив, що протяжність кордону з країною-агресором в Сумській і Чернігівській областях досить значна. Тільки на Сумщині ця відстань становить понад 560 кілометрів. Однак, ворог тримає свої сили і засоби на цих напрямках.

За словами Демченка, можливо, окупанти можуть зробити щось подібне до ситуації на півночі Харківської області. Вони можуть здійснити наступ на Сумському напрямку, щоб створити зони повномасштабних бойових дій і затримати сили ЗСУ.

«Вони можуть здійснити наступ на Сумському напрямку для створення таких зон, де ведуться повномасштабні бойові дії для того, щоб розтягнути сили ЗСУ та не дозволяти їх перекидати на більш важливі напрямки фронту», - сказав речник ДПСУ.

Проте Демченко підкреслив, що наразі у росіян недостатньо сил для здійснення стратегічних цілей, лише для тактичних. Він також повідомив, що на Сумщині почали активізуватися ворожі диверсійні групи.

Раніше було повідомлено, що ситуація на Сумщині є напруженою, але наразі не йдеться про наступ окупантів на область. Вони продовжують обстрілювати населені пункти, які розташовані поблизу кордону.

Читайте також: