Як захистити шкіру та обличчя від сонця

З приходом тепла виникла потреба захищатися від сонячних променів. Актуальним стає питання, як захистити шкіру від сонця. І тут йдеться як про обличчя, а й про тіло.

Питання, як захищати шкіру від сонця, важливе для дітей та дорослих. Адже без крему може постраждати кожен.

як захистити шкіру від сонця

У пошуку відповіді, як захистити шкіру від ультрафіолету, слід звернути увагу на сонцезахисні засоби. Вони блокують ультрафіолет, а точніше його вплив на шкіру обличчя та тіла.

Як захистити шкіру від ультрафіолетового проміння?

Сонячні особи корисні для шкіри, але у обмеженій кількості. З цим завданням можна впоратися кремом. Таких засобів велика кількість у магазинах та аптеках.

як захистити шкіру від сонця

Почнемо з того, щоб захистити шкіру та обличчя від сонця варто: 

  1. Використовувати сонцезахисний крем. Наносьте сонцезахисний крем із SPF (фактор захисту від сонця) не менше 30 на особу та інші оголені ділянки шкіри за 15-30 хвилин до виходу на сонце. Повторюйте нанесення кожні дві години або після купання. Це основний алгоритм використання таких засобів.

  2. Вибирайте крем із широким спектром захисту. Переконайтеся, що сонцезахисний крем забезпечує захист від УФ-А та УФ-В променів (широкий спектр).

  3. Використовуйте сонцезахисні засоби із додаванням антиоксидантів. Деякі сонцезахисні засоби містять антиоксиданти, які допомагають захистити шкіру від ушкоджень, спричинених вільними радикалами.

  4. Для додаткового захисту носіть крислаті капелюхи, сонцезахисні окуляри та одяг з UPF (фактор захисту від ультрафіолету), щоб захистити шкіру від безпосереднього впливу сонячних променів.

  5. Уникайте сонця в піковий годинник. Намагайтеся залишатися в тіні в період з 10 ранку до 4 вечора, коли сонце найбільш шкідливе.

  6. Також варто пам'ятати, що вода та пісок можуть відбивати сонячні промені, збільшуючи дію УФ-променів. Не забувайте використовувати сонцезахисний крем навіть протягом хмарного дня або взимку, оскільки УФ-промені проникають крізь хмари та можуть пошкоджувати шкіру.

Вибір сонцезахисних кремів справді великий.

Як вибрати сонцезахисний крем?

як захистити шкіру обличчя від сонця

При виборі сонцезахисного крему враховуйте такі фактори:

  1. Чинник захисту від сонця (SPF). Вибирайте сонцезахисний крем із SPF не менше 30. Рівень SPF показує, наскільки довго крем захищає шкіру від сонячних променів. Наприклад, SPF 30 захищає шкіру у 30 разів довше, ніж звичайний крем. Однак високий SPF не означає повного захисту від УФ-променів, і це також важливо пам'ятати.

  2. Широкий спектр захисту. Переконайтеся, що сонцезахисний крем забезпечує захист від УФ-А та УФ-В променів (широкий спектр).

  3. Водостійкість. Якщо плануєте купатися, вибирайте водостійкий сонцезахисний крем, який залишатиметься на шкірі довше.

  4. Тип шкіри. Зважайте на тип шкіри при виборі сонцезахисного крему. Наприклад, для жирної чи проблемної шкіри вибирайте креми на водяній основі. Для сухої шкіри краще вибрати крем із зволожуючими добавками.

  5. Склад та добавки. Зверніть увагу до складу сонцезахисного крему. Уникайте продуктів, що містять агресивні хімічні компоненти, такі як оксибензон або октиноксат. Натомість вибирайте креми з натуральними інгредієнтами, як оксид цинку або титану діоксид.

Загалом вибір є із чого зробити.

Які фільтри у сонцезахисних кремах вибрати?

Є кілька безпечних фільтрів у сонцезахисних кремах. Наприклад, оксид цинку (Zinc Oxide). Він забезпечує широкий спектр захисту від УФ-А та УФ-В променів. Втім, може залишати білий відтінок на шкірі.

як захистити шкіру обличчя від сонця

Також гарний варіант – титан діоксид (Titanium Dioxide). Він забезпечує широкий спектр захисту, не дратує шкіру та добре підходить для чутливої шкіри.