Євро-2024: Бельгія обіграла Румунію, створивши інтригу в групі України

Логотип Євро-2024 на тлі флагів Бельгії та Румунії
Логотип Євро-2024 на тлі флагів Бельгії та Румунії

Збірна Бельгії здобула свою першу перемогу на чемпіонаті Європи з футболу Євро-2024, вигравши другий матч проти Румунії з рахунком 2:0.

Після початкової поразки від Словаччини з рахунком 0:1, Бельгія зіграла з Румунією, яка розгромила Україну з рахунком 3:0.

Вже на 73-й секунді Бельгія відкрила рахунок у матчі. Після скидання від Ромелу Лукаку гольового удару завдав півзахисник Юрі Тілеманс - 1:0.

Румунія намагалася відігратися, але не змогла забити м'яч. На п'ятій хвилині після подачі з кутового пробивав захисник Раду Драгушин, проте голкіпер Бельгії відбив м'яча з-під перекладини.

Більшість моментів у першому таймі належали бельгійцям. Румунія також відповіла своїми атаками.

У другому таймі Румунія почала активніше, але не змогла забити. Замість цього, Бельгія подвоїла свій рахунок. Спочатку VAR скасував гол Ромелу Лукаку через офсайд, але на 79-й хвилині гол Бельгії враховано - після передачі голкіпера Куна Кастельса забив півзахисник Кевін Де Брейне.

Після двох турів у всіх чотирьох збірних по три очки. Збірна України знаходиться на останньому місці у групі Е через негативну різницю м'ячів (-2).

Турнірна таблиця групи Е

  1. Румунія - 3 очки (2 матчі), 3:2 (різниця м'ячів)
  2. Бельгія - 3 очки (2), 2:1
  3. Словаччина - 3 очки (2), 2:2
  4. Україна - 3 очки (2), 2:4

Нагадаємо, збірна України зіграла другий матч у груповому турнірі Євро-2024, перемігши збірну Словаччини з рахунком 2:1.

У першому матчі на чемпіонаті Європи в Німеччині, збірна України поступилася Румунії з рахунком 0:3.

Читайте також