ISW: успіх РФ на Харківщині зірвався

ISW: успіх РФ на Харківщині зірвався

Російські війська розпочали наступальну операцію на півночі Харківської області передчасно. Це підриває успіх Росії в цьому регіоні. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За звітом, 10 травня російські війська зуміли застати українські сили оборони зненацька і досягли значних перемог в менш захищених районах Харківської області.

Аналітики додають, що російські війська розпочали наступальну операцію на півночі Харківської області з обмеженими силами і ще не перекинули туди значних резервів. Це спричинило зниження темпів їх просування і наступальних операцій.

«Таке зниження темпів, ймовірно, надає українським військам тактичні можливості для контратак, хоча українські війська ще не проводять обмежену контрнаступальну операцію», - зазначено у звіті.

ISW вважає, що російські війська розпочали наступальну операцію на півночі Харківської області раніше запланованого терміну, використовуючи недостатню кількість особового складу. Вони сподіваються закріпитися до прибуття військової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки, що ускладнить їх завдання.

Ймовірно, передчасний початок російських наступальних операцій підірвав успіх Росії на півночі Харківської області.

Нагадаємо, що російські сили відступили з невизначених позицій поблизу Липців на Харківщині. Окупанти продовжували атакувати біля Вовчанська. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також:

  • Наступ РФ на Харківщину. Які результати за 15 днів?
  • Зеленський порівняв втрати України й Росії на Харківщині

Читайте також: