Канада виділила кошти на добудову музею Голодомору

Будівля музею Голодомору у Канаді
Будівля музею Голодомору у Канаді

Канада виділила 15 млн канадських доларів для музею Голодомору-геноциду в Києві

Канада надає фінансову підтримку у сумі 15 млн канадських доларів для завершення будівництва другої черги Національного музею Голодомору-геноциду в Києві. Про це повідомлено Міністерством культури та інформаційної політики України.

Зустріч представників Міністерства культури України та Посольства Канади в Україні відбулася, де детально обговорили процес завершення будівництва музею. Радник Посольства Канади в Україні Стівен Вівер підтвердив виділення грошей та наголосив на тому, що Канада підтримує ініціативу продовження будівництва музею Голодомору.

«Хочу підтвердити, що кошти – 15 мільйонів канадських доларів виділені. Вони готові для цього проєкту, цієї ініціативи щодо продовження будівництва другої черги музею Голодомору. І ми зараз робимо всі наші внутрішні процедури, щоб все відбулося», - сказав Стівен Вівер.

Також на зустрічі було узгоджено деталі реалізації проєкту. Міністр культури України Ростислав Карандєєв висловив подяку Канаді за допомогу і підкреслив, що музей Голодомору-геноциду має важливе значення для втілення цінностей свободи, гідності та захисту прав людини.

Минулого року Рада підтримала виділення понад півмільярда гривень на завершення будівництва музею Голодомору, однак президент Зеленський ветував закон. Тепер Верховна Рада працює над змінами до законодавства щодо діяльності музею.

Варто також зазначити, що уряд провінції Онтаріо в Канаді введе вивчення Голодомору 1932-33 років до шкільної програми з історії Канади.

Читайте також