Масштабні зміни у графіках відключень світла: «Укренерго» повідомило деталі

Масштабні зміни у графіках відключень світла: «Укренерго» повідомило деталі

З 9 по 24 липня будуть змінені графіки відключень електроенергії в усіх областях України. Протягом цих двох тижнів в одну з днів в кожній області не буде обмежень. Про це повідомили з пресслужби «Укренерго».

Такі зміни в графіках відключень є необхідними для проведення вимірювань фактичного споживання електроенергії в кожній області. Вони проводяться щороку, що дозволяє точніше прогнозувати роботу енергосистеми країни в різні сезони року, зокрема влітку та взимку.

У дні, які не попадають у змінені графіки, будуть діяти обмеження споживання електроенергії згідно звичайних графіків.

Графік днів без обмежень у різних областях

Орієнтовний графік режимних вимірювань споживання електроенергії у різних областях:

  • 9 липня: Дніпропетровська область;
  • 10 липня: м. Київ;
  • 11 липня: Київська, Хмельницька області;
  • 12 липня: Донецька, Чернігівська, Одеська області;
  • 16 липня: Запорізька, Вінницька, Рівненська області;
  • 18 липня: Волинська, Львівська, Чернівецька області;
  • 19 липня: Тернопільська, Полтавська, Херсонська, Закарпатська області;
  • 23 липня: Черкаська, Харківська, Миколаївська області;
  • 24 липня: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Кіровоградська області.

Завдяки проведенню цих вимірювань, диспетчерський центр зможе відслідковувати споживання електроенергії в різних областях. Це дозволить установити точну кількість електроенергії, яку споживає кожна область влітку без обмежень, а також враховувати зміни в населенні та розміщенні підприємств для більш рівномірного та коректного розподілу електроенергії між регіонами. Також ці дані допоможуть розробити проекти з децентралізованої генерації електроенергії та зробити систему стійкішою до можливих російських атак.

Порядок проведення вимірювань

По черзі в кожній області протягом одного дня будуть скасовані обмеження споживання електроенергії. Оскільки в системі є дефіцит енергії через російські атаки, в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, можуть бути введені незначні обмеження.

Більш детальну інформацію щодо графіків відключень можна отримати від обленерго своєї області. Але енергетики докладуть всіх зусиль, щоб мінімізувати дискомфорт для споживачів через проведення вимірювань.

Якщо відбудеться повторення масованих ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури та виникне значний дефіцит доступної потужності, проведення вимірювань буде перенесено до стабілізації ситуації.

Нагадаємо, сьогодні, 5 липня, будуть застосовуватися графіки погодинних відключень електроенергії в Україні.

Україна зробить все можливе, щоб збільшити імпорт електроенергії та мінімізувати відключення світла. Нагадаємо, що Україна не експортує електроенергію, але допомагає сусіднім країнам в транспортуванні їх електрики.

Крім того, уряд працює над можливістю не вимикати електропостачання на прифронтових територіях України.

Читайте також: