«Усі служби задіяні, щоб врятувати якнайбільше людей». Зеленський про масовий обстріл Росії

Фотографія Зеленського, який говорить на прес-конференції
Фотографія Зеленського, який говорить на прес-конференції

Сьогодні, 8 липня, мирні міста України були обстріляні російськими військами. По різних містах, таких як Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ та Краматорськ, було випущено понад 40 ракет різних типів.

Президент України Володимир Зеленський повідомив про пошкодження житлових будинків, інфраструктури та дитячої лікарні, наголошуючи на необхідності негайної реакції світу на цей тероризм зі сторони Росії. 

«Російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну. Різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня. Усі служби задіяні, щоб врятувати якнайбільше людей. І весь світ має задіяти всю свою рішучість, щоб нарешті покласти край російським ударам. Вбивства – це те, що несе Путін. Тільки разом ми можемо принести справжній мир та безпеку», – сказав Зеленський. 

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що атаки сьогодні були спрямовані проти дітей та цивільного населення:  «Вони спеціально атакували дітей сьогодні. Дитяча лікарня, спеціально зроблений удар росіянами. Вони обстрілювали міста, де було багато людей. Вони атакували дитячу лікарню. Там діти. Це терор, який має бачити весь світ і діяти проти нього. Це геноцид».

На місцях обстрілів працюють рятувальні служби, які надають допомогу постраждалим та ліквідують наслідки агресивних дій Росії.

Читайте також