Мінцифри дало пояснення, чому під час відключень світла виникають перебої зі зв'язком

Перебої зі зв'язком під час відключень світла
Перебої зі зв'язком під час відключень світла

Навантаження на мережі мобільних операторів різко зростає під час відключень світла, коли багато людей переходять на мобільний інтернет. Це призводить до проблем зі зв'язком, стверджує директор департаменту з розвитку фіксованого інтернету Міністерства цифрової трансформації Юрій Мацик.

80% користувачів в Україні використовують доступ до інтернету через фіксовану мережу wifi, пояснює Мацик. Під час відключень світла мобільні телефони переходять на стільникові дані, що призводить до збільшення навантаження на вежі мобільних операторів. Однак мобільні оператори не можуть впоратись зі значним зростанням кількості користувачів мобільного інтернету, тому виникають проблеми зі зв'язком.

Додатково, пропускна здатність мережі операторів обмежена і не може просто так збільшуватись. Міністерство цифрової трансформації закликає громадян самостійно забезпечити стабільну роботу мережі у своїх будинках, звернувшись до провайдера і запитавши про можливість підключення технології xPON.

Також варто відзначити, що в ніч з 7 на 8 червня на АЕС запрацює додатковий блок, що тимчасово поліпшить ситуацію в енергосистемі, повідомив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький. Раніше компанія оголосила, що 7 червня будуть діяти графіки відключення світла на всій території України через дефіцит в енергосистемі протягом усього дня.

Читайте також