На яких популярних одеських пляжах не можна купатися: список

На яких популярних одеських пляжах не можна купатися: список

Стан води на одеських пляжах не відповідає нормам

На трьох популярних пляжах Одеси виявлено перевищення рівня кишкової палички, що свідчить про невідповідність бактеріологічних показників нормам. Проблему зафіксували на пляжах "10-та станція Великого Фонтану", "Аркадія", "Ланжерон" та на місці скидання стічних вод по вул. Дача Ковалевського.

П'яти проб води було взято для аналізу, і в чотирьох з них виявлено невідповідність нормам. Також зробили забір води для санітарно-хімічних показників, проте наявність небезпечних речовин не була виявлена.

Зазначається, що санітарно-епідеміологічна ситуація на пляжах Одеси перебуває на постійному контролі.

Нагадаємо, один з клубів в одеській Аркадії відгородив "комерційну" зону пляжу від "безкоштовної". Паркан встановили просто посеред піску. Після резонансу у соцмережах та за пів години після зйомки журналістами огорожу прибрали.

Адвокат Євгеній Іванченко пояснив, що встановлення такої огорожі регулюється водним кодексом, який визначає пляжну зону.

Відкриття пляжу "Калетон" та розширення перевірок

В Одесі відкрили перший пляж "Калетон", який увійшов до списку з 20 локацій, що плануються відкрити у регіоні. Про це повідомив Олег Кіпер, очільник Одеської обласної військової адміністрації. Він також додав, що перелік пляжів буде доповнюватися по мірі проведення перевірок.

Крім того, "Укрзалізниця" призначила додатковий поїзд Львів - Одеса на 30 червня. Також планується відправлення поїзду №168/167 Львів - Одеса в ту ж дату.

Читайте також: