Bild: росіяни в Україні потерпають від холери й тифу

Bild: росіяни в Україні потерпають від холери й тифу

В окупаційному війську Росії на Україні розповсюджуються тиф та холера, повідомляє німецький журналіст Юліан Рьопке.

За його спостереженнями, російські медіа почали розповідати про поширення цих хвороб. Наприклад, канал "Два майори" у Telegram повідомив, що в Херсонській області "вже є смертельні наслідки від черевного тифу та холери, кількість захворювань зростає".

За повідомленнями, солдатам видають по 18 літрів води на 14 днів у пластикових пляшках. Командири стверджують, що солдатам потрібно мати не менше 1,5 літра води на добу, але якщо дотримуватися цього, то вода закінчиться за чотири дні. Тому солдати п'ють брудну річкову та колодязьову воду, яку фільтрують тканиною. Це призводить до поширення тифу та холери.

Інший російський воєнний кореспондент повідомив про "збільшення випадків захворювання на черевний тиф і холеру з 15 червня". Минулого четверга російський солдат розповів у відео, що його товариші здаються в полон через спрагу. Він сказав: "Три дні не було ні їжі, ні води".

У відповідь російська пропаганда поширює фейки про холеру в Херсонській області. Голова місцевої інфекційної лікарні Олена Тимошенко спростувала ці заяви і заявила, що холери там немає вже 20 років, так само як і передумов для поширення цієї інфекції.

Нагадаємо, що отримані психічні розлади на фронті, ймовірно, привели до збільшення випадків вбивств, які російські окупанти скоюють після повернення з війни проти України.

Читайте також: