Напад на військового у Дніпрі: столичного поліцейського звільнено з посади

Напад на військового у Дніпрі
Напад на військового у Дніпрі

Поліцейського, який брав участь в інциденті з ексвійськовим та ймовірно охоронцями нардепа Миколи Тищенка у Дніпрі було звільнено з посади. Про це повідомляє «Суспільне» з посиланням на пресслужбу поліції Києва.

Чоловік у жилетці з надписом «Поліція», якого можна побачити на відео, є співробітником поліції Києва, що перебував у Дніпрі у відрядженні, де брав участь у слідчих діях.

«Після закінчення слідчих дій поліцейський вийшов на вулицю та став свідком конфлікту між громадянами. Його звернувся чоловік шукаючи допомоги у злочині, скоєному проти його знайомої. Поліцейський втрутився у ситуацію», - заявила Анна Страшок, представниця поліції Києва.

Страшок також повідомила, що проведено службове розслідування, щоб встановити правомірність дій поліцейського. Вона також підкреслила, що слідчі дії, в яких брав участь поліцейський, не мали жодного відношення до активістів та публічних осіб, які були присутні та стали учасниками інциденту.

Щодо причини перебування поліцейського з Києва в Дніпрі, Анна Страшок пояснила, що якщо досудове розслідування проводиться поліцією Києва, то їхні працівники можуть перебувати у відрядженні в будь-якому місті країни.

Народний депутат Микола Тищенко прокоментував інцидент, що стався у Дніпрі з участю людей у військовій формі та колишнього бійця спецпідрозділу Kraken Дмитра Сина Павлова. Він заявив, що військовий «є начальником безпеки ботоферми» й «разом зі своїми хлопцями підійшов до місця, де проводились слідчі дії й спровокував поліцейського».

Тищенко пояснив свою мету візиту до Дніпра як боротьбу з нелегальними офісами та ботофермами. Нардеп стверджує, що Дніпро є осередком офісів та ботоферм, які «працюють на ворога». З метою викриття їхньої діяльності, він разом з чоловіками у балаклавах та військовій формі проводив рейд на Кельнському бульварі, коли трапився інцидент.

За фактом бійки у центрі Дніпра було відкрито два кримінальні провадження, повідомила поліція. Поліцейські не розкривають, до якого саме інциденту вони звертаються, але очевидно, що йдеться про описаний конфлікт. Відкрито два кримінальні провадження за статтями 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

У четвер, 20 червня, у мережі з'явилося відео, на якому група чоловіків напала на українського військового у центрі Дніпра. Цей військовий Дмитро Павлов був знятий на відео, коли він фіксував діяльність Тищенка. Виникла суперечка, і люди, що супроводжували нардепа, побили Павлова, незважаючи на те, що поруч була його дитина та дружина. Його також залюднили у кайданки, а один з нападників перевіряв його сумку.

Читайте також