Неявка Костіна і Кривоноса у Раду вказує на те, що обвинувачення їх підопічних мають підстави, – нардеп

Неявка Костіна і Кривоноса у Раду вказує на те, що обвинувачення їх підопічних мають підстави, – нардеп

Керівники правоохоронних органів та їхня неповага до Верховної Ради

Депутат Ярослав Юрчишин звернув увагу на неповагу керівників правоохоронних органів, які не з'явилися на виклик до Верховної Ради або на засідання профільних комітетів чи до сесійної зали. Він вважає, що це демонстрація неготовності звітувати перед єдиним законодавчим органом. Політик також вбачає підстави для обвинувачення підопічних керівників Офісу генпрокурора чи НАБУ у корупції.

Прямої відповідальності за неявку посадовців на звіт немає, але є політична відповідальність, зазначив Юрчишин. Парламент має механізми для ініціювання відставки керівника прокуратури, якщо нагально потрібно. Щодо директора НАБУ, для дисциплінарних стягнень вже є підстави в звіті аудиторів.

Розслідування журналістів показали факти ймовірного незаконного збагачення заступника Дмитра Вербицького і його родичів. НАБУ розпочало провадження, а НАЗК перевіряє статки Вербицького. Андрій Костін, заступник генпрокурора, не з'явився на засідання Верховної Ради для з'ясування ситуації. Сам прокурор вважає, що журналісти провокують його.

Комітет з питань свободи слова Верховної Ради готовий розглянути конфлікт між Вербицьким та журналістами.

Читайте також: