Неїжпапа розповів, яке повідомлення отримав від командувача 6-го флоту США після знищення крейсера «Москва»

Зініжсир показав лист від командувача 6-го флоту США після знищення крейсера «Москва»
Зініжсир показав лист від командувача 6-го флоту США після знищення крейсера «Москва»

Українські сили нанесли удар по російському крейсеру "Москва"

Віцеадмірал Олексій Неїжпапа, командувач Військово-морських сил України, в розмові з Наталією Мосейчук розповів цікаві подробиці про день, коли українські сили нанесли удар по російському крейсеру "Москва". Виявляється, ​​першими наслідки удару помітили США.

Коли ми влучили в крейсер, я отримав смс-ку від командувача 6-го флоту (6-й флот США у Середземному морі, - ред.). Він мені пише: "Олексій, гарно горить"... Тому що ми не знали, влучили ми чи не влучили... у нас не було таких засобів, які нам дозволяли точно сказати, що щось відбувається... Я йому написав у відповідь: "Тепер твоя черга". Він надіслав: "Ха-ха-ха, дуже смішно". Так от ми смс-ками пожартували між собою в цей день

Нагадаємо, що Слідчий комітет РФ призупинив розслідування кримінальної справи щодо затоплення крейсера "Москва", оскільки "підозрюваний втік від слідства".

Російський ракетний крейсер "Москва", який був підбитий українськими військовими, був занесений до реєстру підводної культурної спадщини України під номером 2064.

За даними видання Defense Express, рештки крейсера "Москва" знаходяться приблизно за координатами 44°56' N 31°44' E на глибині 50-60 метрів. Це дає можливість використовувати водолазів для огляду решток корабля та організувати підйом частин корабля та його озброєння.

Читайте також