Нова пошта відмовляється надсилати продукти до Польщі: у компанії нагадали, що дозволено

Нова пошта відмовляється надсилати продукти до Польщі: у компанії нагадали, що дозволено

Українці скаржаться, що компанія "Нова пошта" відмовляється надсилати продукти до Польщі. У компанії пояснили, які товари можна надсилати.

Користувачка Фейсбуку з України звернулася до "Нової пошти" із скаргою на те, що співробітники компанії в Одесі відмовилися надсилати продукти до Польщі.

"Нова пошта ось буквально кілька днів тому мала з вами дискусію тут про пересилання продуктів за кордон... і хочеться процитувати класика: "ніколи такого не було - ось знову". Співробітники відділення 145 в Одесі - не в курсі, що пересилати деякі продукти дозволено. Вони категорично заявили, що не можна ніяких продуктів. Чесно, у мене вже смикається око, ну проводьте там якісь іспити на кшталт шкільних – щоб люди, які працюють у компанії були в курсі законів та норм цієї компанії без скарг клієнта, без "чарівного пенделя", а просто завжди, а як ні – не склав іспит - шукай іншу роботу. Мені здається, це було б правильно", - розповіла вона.

На це "Нова пошта" відповіла, уточнивши, до якої країни та що саме користувачка хотіла відправити.

"Кава та спеції у заводській герметичній упаковці, Польща", - написала жінка.

Представники "Нової пошти" повідомили, що це питання потребує додаткових відомостей та попросили зачекати.

На сайті компанії можна знайти інформацію про те, які товари можна надсилати Новою поштою до Польщі. До списку дозволених речей входять техніка, одяг, продукти харчування у заводській упаковці (не більше 10 кг) із певними обмеженнями, книги без цінників, косметика, побутова хімія в заводській упаковці, нові акумулятори, батареї, батарейки, ноcії інформації без паролів та кодів доступу.

Проте, заборонено надсилати продукти харчування, що потребують особливих умов зберігання, поштові марки та гроші, алкоголь, тютюн та наркотичні речовини, вітаміни, БАДи та ліки, фарби, лаки, парфуми та інші легкозаймисті речовини, товари подвійного та військового призначення, товари тваринного походження, насіння, предмети мистецтва, ювелірні вироби та дорогоцінні метали.

Також заборонено перевозити зброю, вибухові матеріали, отрути та інші небезпечні речовини.

Детальну інформацію про дозволені та заборонені речі для відправки можна знайти на сайті "Нової пошти".

Компанія "Нова пошта" також пояснила, як клієнти можуть безкоштовно повернути невідповідний товар продаці.

Читайте також: