Орбан хоче надати Європі трампівського блиску - WSJ

Орбан хоче надати Європі трампівського блиску - WSJ

Угорщинський прем'єр-міністр Віктор Орбан прагне знову зробити Європу впливовою, або хоча б надати їй "трампівського блиску", повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що Орбан раніше вважався вигнанцем в ЄС, але його позиція щодо міграції та культурної ідентичності зараз отримала підтримку від деяких основних партій у всій Європі.

"Оскільки Трамп зараз у сильнішій позиції після жахливих дебатів Байдена в четвер, кандидат від США матиме споріднену душу у більш помітній ролі по той бік Атлантики. ...Орбан є рідкісним лідером ЄС, який відкрито закликає до повернення Трампа в Білий дім, що є частиною роману, який почався напередодні президентських виборів 2016 року, коли Орбан став найзапеклішим антиімміграційним лідером блоку", - вважають автори статті.

Дипломати та європейські лідери, які раніше були розчаровані позицією Угорщини, радіють, що головування в ЄС не означає прийняття рішень, але дозволить Орбану зосередитись на порядку денному ЄС і виступити як голос блоку.

Вона також відзначає, що уряд Орбана в минулому підтримував теплі стосунки з Росією та Китаєм і навіть намагався блокувати відправку зброї в Україну під час конфлікту з Росією.

Орбан хоче використовувати президентство для зміцнення розширення ЄС на Західні Балкани та підвищення конкурентоспроможності блоку.

Читайте також: