Парламентська асамблея ОБСЄ визнала дії Росії геноцидом українського народу

Парламентська асамблея ОБСЄ визнала дії Росії геноцидом українського народу

Резолюція Парламентської асамблеї ОБСЄ щодо геноциду українського народу

Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію, в якій визнається, що Росія вчинила геноцит проти українського народу. Також резолюція закликає до деколонізації Росії.

За інформацією народного депутата Павла Фролова, члена української делегації, резолюція була прийнята на літній сесії ОБСЄ у Бухаресті.

"Резолюція засуджує 10 років військової агресії Росії проти України і визнає ці дії геноцидом"

У документі також зазначається, що деколонізація Росії є необхідною умовою для досягнення міцного миру. Резолюція закликає 53 держави-учасниці ОБСЄ підтримати деокупацію Криму та інших українських територій, які були захоплені Росією.

Окрім того, резолюція вимагає створення Спеціального трибуналу для притягнення Росії до відповідальності за військові злочини. Важливою частиною документа є також заклик до проведення міжнародних та національних розслідувань злочинів, які скоєна російською армією в Україні, зокрема масових вбивств та зґвалтувань.

Сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ триватиме до 3 липня. Ухвалення цієї резолюції є важливим кроком у світовому визнанні злочинів Росії та відповідно у посиленні підтримки України з боку міжнародної спільноти.

Резолюція ОБСЄ

Сесія ОБСЄ

Крім того, ПАРЄ ухвалила резолюцію про виплати біженцям за повернення в Україну.

Читайте також: