В ISW пояснили, як змусити Путіна зупинити війну проти України

В ISW пояснили, як змусити Путіна зупинити війну проти України

Застосування західної допомоги може послабити наміри Росії, - Звіт

В Інституті вивчення війни стверджують, що західні партнери України можуть призупинити бажання Росії вести тривалу війну з метою знищення країни та зруйнування планів Володимира Путіна про досягнення успіху шляхом сили.

У документі зазначається, що Путін та командування російської армії все більше вважають необхідним утримувати ініціативу на всьому театрі воєнних дій. Аналітики Інституту впевнені, що Кремль буде заважати виділенню Україною ресурсів для ведення оборонних операцій, а це в кінцевому рахунку призведе до поразки військ держави.

Звіт також зазначає, що успіх Путіна базується на припущенні, що Україна не зможе швидко звільнити окуповані території. Однак, якщо Збройні сили зможуть відновити контроль над зазначеними територіями, це вже не буде мати операційного значення для Росії.

Висновок звіту полягає в тому, що західна безпекова допомога та зусилля щодо розвитку української армії мають вирішальне значення для зміни планів Путіна. Без суттєвих поразок Росії малоймовірно, що диктатор змінить свою стратегію щодо України.

"Західна безпекова допомога, яка забезпечить українські сили необхідними засобами та озброєнням для ведення операцій звільнення окупованих територій, є єдиним способом послаблення мети Путіна знищити державу та ідентичність України, незалежно від витрат і часу", - зазначено у звіті.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: