Плануйте життя по-новому: навіть у "сірих" зонах графіка світла не буде

Планування життя в сірій зоні
Планування життя в сірій зоні

Генеральний директор енергокомпанії Yasno Сергій Коваленко повідомив, що в Україні є критична нестача внутрішньої генерації електроенергії. За його словами, навіть максимальний імпорт не вирішує цю проблему.

"У нас критично не вистачає внутрішньої генерації електроенергії через росіян. Настільки критично, що навіть імпорт, який на максимумі, не вирішує цієї проблеми", - заявив Коваленко.

Коваленко зазначив, що енергосистема в даний час залежить від сонячної та вітрової генерації, що призводить до значних коливань протягом дня. Крім того, робляться ремонтні роботи на атомних станціях, через що деякі блоки не працюють.

"У найближчі 6-8 тижнів ситуація з дефіцитом буде складною. Крім вищеописаних проблем із генерацією, додається зростання споживання", - попередив глава Yasno.

Коваленко також повідомив про введення нової логіки розподілу електроенергії між регіонами України, яка не враховуватиме критичну інфраструктуру. У Києві діють 6 груп відключень, а також біла, сіра та чорні зони, як раніше.

"Для планування життя треба виходити з того, що в сірих зонах світла не буде. Особливо коли час припадає на піковий період", - порадив Коваленко.

Нагадаємо,  lifecell пояснив проблеми зі зв'язком при відключеннях електроенергії .

Читайте також