Плетенчук пояснив, чому Росія перестала завдавати ударів "Калібрамі" з Чорного моря

Плетенчук розповідає про зупинку Росії обстрілів з «Калібром» у Чорному морі
Плетенчук розповідає про зупинку Росії обстрілів з «Калібром» у Чорному морі

За словами речника ВМС України Дмитра Плетенчука, російський Чорноморський флот значно знизив свою бойову активність, особливо щодо використання крилатих ракет "Калібр".

Про це він сказав в інтерв'ю 24 каналу.

"Ракетних кораблів ворога в Азово-Чорноморському регіоні вісім одиниць. Однак назвати їхню ефективність високою ніяк не можна. Давно не запускали більше чотирьох ракет за залп. Та й ці "Калібри" наші сили ППО знищують практично всі", - зазначив Плетенчук.

Він пояснив, що російські сили зараз використовують "Калібри" переважно у комбінованих атаках "для того, щоб перевантажити систему протиповітряної оборони".

Щодо причин зменшення використання "Калібрів", Плетенчук наголосив на проблемах з логістикою після відступу росіян із Севастополя.

"Після втечі з Севастополя до Новоросійська "наддержава" півроку не могла заряджати там ракети. Навчилася це робити принаймні для підводних човнів. Зараз перевіряємо, чи здатні вони завантажувати крилаті ракети на надводні кораблі", - сказав речник ВМСУ.

Крім того, Плетенчук вказав на проблеми із виробництвом ракет через санкції. Він зазначив, що кількість вироблених "Калібрів" через обмеження зменшилась.

"В умовах санкційного тиску з кожним разом будувати ракети їм важче і важче. Тому що комплектуючих іноземного виробництва в кожному виробі кілька десятків. Дістати їх – це своєрідний квест", - сказав він.

Плетенчук підсумував, що "Чорноморський флот зараз практично виконує завдання щодо охорони своїх пунктів базування", що свідчить про суттєве зниження його бойових можливостей та ефективності.

Зазначимо, що раніше повідомлялося, що Росія почала запускати "Калібри" з Азовського моря.

Читайте також