Позолочений йоршик і мармур: показали новий маєток Лукашенка

Позолочений йоршик і мармур: показали новий маєток Лукашенка

Нове резиденцію самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у центрі Мінська показали розслідувачі.

Вона коштує майже $14,5 млн, йдеться в розслідуванні об'єднання колишніх білоруських силовиків BELPOL.

Лукашенко володіє загалом понад 17 резиденціями.

Розслідувачі отримали детальні плани, дизайн-концепції та кошториси. Вони підтверджують, що маєток будували саме для Лукашенка. На основі документів створили детальну візуалізацію резиденції диктатора.

У будинку все у мармурі, колонах і дорогих меблях. У вбиральні є йоршик золотого кольору. Дивани на першому поверсі коштують близько $10 тис.

На першому поверсі резиденції розташовані кімнати для охорони, водіїв та пункт пропуску з металодетекторами виробництва РФ та США.

У маєтку є басейн з окремою VIP-зоною та "доріжкою Кнейпа".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ця доріжка передбачає чотири ванночки для ніг із контрастними температурами та масажем ступень", йдеться у розслідуванні.

Біля басейну встановили два джакузі, кріосауну, парну і хамам, снігогенератор, масажний кабінет та два "душі вражень".

"Знайомтеся "душ вражень "Тропіка" і "душ вражень "Сибірська ніч". Для закупівлі двох душів із музикою диктатор обікрав народ на 93 тисячі рублів", написали у матеріалі.

На другому поверсі резиденції розташована робоча зона. Це приймальні, зали для переговорів, пресцентр і конференц-зал.

На третьому поверсі облаштували обідню залу на 28 осіб, кімнату для запрошених, сервірувальну, приміщення для покоївок, серверну, кімнату охорони та чергового ад'ютанта. У залі нарад є стельовий вітраж за понад 2,5 млн грн.

На четвертому поверсі процедурний кабінет з апаратурою фізіотерапевтичної спрямованості та кімнати для особистого лікаря й охоронця.

Усього на резиденцію Лукашенка витратили майже $14,5 млн. За ці гроші провели реконструкцію об'єкта, а не будівництво з нуля.

Самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка вперше за шість днів сфотографували на публіці. Його пропагандистські ЗМІ написали, що Лукашенко працює у центральному командному пункті ВПС та військ ППО.

У мережі активно ходять чутки, що білоруський "президент" має проблеми зі здоров'ям. Офіційних коментарів із боку Олександра Лукашенка чи його представників не було.

9 травня під час параду у Москві на руці Лукашенка помітили бинт. Також диктатор не брав участі у неформальному сніданку, куди Володимир Путін покликав лідерів Казахстану, Таджикистану, Киргизстану, Узбекистану і прем'єр-міністра Вірменії.

Читайте також: