Вибухи бомб у Нігерії вбили 18 людей

Вибухи бомб у Нігерії вбили 18 людей

Вибухи в Нігерії забрали життя 18 людей

У Нігерії внаслідок вибухів бомб загинули щонайменше 18 людей, а ще 48 - зазнали поранень. Імовірно, це могла бути атака мусульманських терористів. Про це повідомляє Reuters.

Вибухи стались у штаті Борно. Перший трапився на одній із весільних церемоній, другий - у лікарні міста Гвоза, а третій - на похороні. Місцеві видання інформують, що вибухи призвели до понад 30 смертей.

За даними Reuters, ці атаки могли бути здійснені терористами-смертниками. Штат Борно є епіцентром ісламістського повстання вже протягом 15 років. Тут найактивніше діють два терористичні угруповання - "Боко Харам" та "Ісламська держава Західної Африки". Через їхні атаки понад 2 мільйони людей з штату були змушені переселитися, а жертвами та пораненими стали понад 40 тисяч нігерійців.

Наразі жодна з ісламістських організацій не взяла на себе відповідальність за ці вибухи. Поліція штату Борно також поки що не коментує ці інциденти.

Нагадаємо, що понад 15 співробітників поліції РФ було вбито після ряду нападів у Махачкалі та Дербенті 23 червня.

До слова, російський президент Володимир Путін уникає коментування подій в Дагестані. Він скасував усі особливі звернення до народу.

Читайте також: