Буданов пояснив, чим може відповісти Україна на перевагу РФ у живій силі

Буданов пояснив, чим може відповісти Україна на перевагу РФ у живій силі

Розвідник: Росія має більшу перевагу у живій силі, але Україна стала лідером у бойових технологіях

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що Росія має більшу перевагу в живій силі порівняно з Україною. Проте, українська держава відповідає на це бойовими технологіями, в яких стала світовим лідером.

Про це він заявив у інтерв'ю The Philadelphia Inquirer.

Головний розвідник України зазначив, що країна застосовує нові варіанти безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби, щоб замінювати людей на полі бою, коли це можливо.

"Технології матимуть важливе значення у цій війні, щоб ми не вели війну до останнього громадянина", - сказав Буданов.

За словами Буданова, технології стали ключовими для одного із найважливіших проектів його розвідного управління: проведення війни з РФ за допомогою безпілотників великого радіусу дії.

"Я фанат цього. Я виступаю за це з перших днів війни, відверто кажучи, що доки війна стримується на нашій території, вона не торкнеться Росії. Саме тому з весни 2022 року ми почали проводити значні операції на території Росії, і йтимемо далі, чим більше у нас буде ресурсів для цього. І Росія почала це відчувати",
- зазначив він.

Іншими словами, російському диктаторові Володимиру Путіну вже не вдасться вдавати перед своїм народом, що ця війна його не торкнеться.

"Для Росії на даному етапі це ще не критично, але це призвело до того, що середньостатистичний громадянин європейської частини РФ, напевно, знає і відчуває, що війна триває, і сам випробував на собі частину вибухів. Зараз це впливає, навіть у невеликому масштабі, на їхній моральний дух",
- резюмував Буданов.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: