Транш від Міжнародного валютного фонду, новий пакет допомоги від США: головне за ніч

Транш від Міжнародного валютного фонду, новий пакет допомоги від США: головне за ніч

МВФ затвердив виділення Україні траншу у $2,2 млрд. США наступного тижня оголосять про новий пакет допомоги Україні. Повернення додому: з'явилися фото звільнених з полону цивільних українців. Путін заявив, що Росія має відновити виробництво ракет середньої дальності. Іран пригрозив Ізраїлю: У разі атаки проти Лівану «почнеться війна на знищення». «Главком» зібрав у добірку новини ночі проти 28 червня, щоб ви були в курсі головних подій.

МВФ затвердив виділення Україні траншу у $2,2 млрд

Міжнародний валютний фонд підтвердив виділення Україні фінансової допомоги в розмірі 2,2 млрд доларів США. Ця сума спрямується на підтримку державного бюджету країни. Про це інформує офіційний сайт МВФ.

Виділення грошей відбудеться у рамках Програми розширеного фінансування, яка триватиме протягом чотирьох років. МВФ наголошує на високих показниках України, незважаючи на складні економічні умови.

США наступного тижня оголосять про новий пакет допомоги Україні – ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена планує оголосити про надання нового пакету допомоги Україні наступного тижня. Цей пакет уключатиме ракети-перехоплювачі HAWK і артилерійські боєприпаси калібру 155 міліметрів, повідомляє агенція Reuters.

У пакет також входитимуть інші типи боєприпасів і обладнання для підтримки обороноздатності України, додають джерела.

Повернення додому: з'явилися фото звільнених з полону цивільних українців

Сьогодні, 28 червня, до України повернулися 10 цивільних осіб, які були у полоні у Росії. Серед них - заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, який був захоплений у Криму в 2021 році. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Ми змогли повернути ще 10 наших громадян з російського полону. Наріман Джелял, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, був захоплений в Криму в 2021 році. Олена Пех і Валерій Матюшенко - цивільні особи, які будували в полоні з 2017 по 2018 рік. Богдан Гелета і Іван Левицький - священики Української греко-католицької церкви, які були захоплені в Бердянську за опір окупантам», - заявив глава держави.

Путін заявив, що Росія має відновити виробництво ракет середньої дальності

Президент Росії Володимир Путін заявив, що країна повинна відновити виробництво ракет середньої та малої дальності і прийняти рішення про їх розміщення. Він зробив цю заяву під час наради з членами Ради безпеки в п'ятницю, 28 червня.

Путін зазначив, що Сполучені Штати розміщують свої ракети середньої та малої дальності «в різних регіонах світу», і це викликає занепокоєння та потребує реакції.

Іран пригрозив Ізраїлю: У разі атаки проти Лівану «почнеться війна на знищення»

Представник Ірану в ООН заявив, що у разі атаки Ізраїлю проти Лівану почнеться «війна на знищення». Вони розглядають можливість «повного залучення всіх фронтів опору».

Іран стверджує, що наміри Ізраїлю щодо проведення наземної операції проти сил Хезболли на території Лівану є «психологічною війною».

Читайте також: