Президент Словаччини закликав не поспішати зі вступом України в НАТО

Президент Словаччини заявляє про обережність України щодо вступу в НАТО
Президент Словаччини заявляє про обережність України щодо вступу в НАТО

Президент Словаччини Петер Пеллегріні висловив свою думку, що не слід поспішати з початком переговорів про членство України в НАТО.

Під час свого візиту до Варшави 4 липня на зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою Пеллегріні зазначив відмінність у поглядах лідерів двох країн на питання переговорів про вступ України до Північноатлантичного альянсу.

"Пан президент Дуда підтримує ранній початок переговорів про вступ України, а ми вважаємо, що варто бути обережними. Це не призведе до збільшення напруги", - заявив він.

Під час переговорів два президенти обговорили війну РФ проти України та майбутній саміт НАТО. Сторони погодилися надавати допомогу Україні.

Пеллегріні та Дуда зробили висновок, що війна в Україні є агресією з боку Росії, і, за словами Пеллегріні, Словаччина не визнає окупацію Криму.

Він також підкреслив, що Словаччина збільшила свої військові потужності, що стосуються виробництва боєприпасів, зброї та ремонту військової техніки.

"Ми також є важливим партнером в енергопостачанні. З початку війни ми поставили Україні понад 40 тисяч мегават-годин енергії. І ми плануємо збільшувати ці поставки, особливо восени та взимку", - розповів Пеллегріні.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також