Продаж за безцінь комунальної землі: суд обрав запобіжний захід чиновнику Мукачівської міськради

Продаж за безцінь комунальної землі: суд обрав запобіжний захід чиновнику Мукачівської міськради

Колишньому начальнику відділу комунальної власності та земельних відносин міської ради на Закарпатті вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід. Згідно з повідомленням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, суд наклав запобіжний захід на підозрюваного у справі щодо продажу за безцінь 3 га землі комунальної власності. 

Запобіжний захід для службовця полягає у триманні під вартою протягом 2 місяців з можливістю внесення 5 млн грн застави. Якщо застава буде внесена, на підозрюваного покладуть відповідні процесуальні обов'язки. Про це також повідомили в САП.

Нагадаємо, що міського голову та голову районної ради на Закарпатті викрили на зловживанні службовим становищем з метою продажу земельної ділянки заниженою вартістю. Міський голова прийняв рішення про продаж ділянки приватному товариству за заниженою ціною, контролером якого є голова районної ради, колишній нардеп.

Мукачівська міська рада розповіла, що співпрацює з правоохоронними органами та сприяє розслідуванню даної справи. Вони впевнені в законності своїх дій та готові довести свою правоту в суді.

Запобіжний захід для мера Мукачева

Також Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для мера Мукачева Андрія Балозі. Він буде перебувати у вартою протягом 60 днів з можливістю виходу під заставу. Застава становить 30 млн грн, з покладанням відповідних процесуальних обов'язків.

Читайте також: