Пропагандисти зацікавилися харчуванням українських полярників. У чому причина?

Пропагандисти зацікавилися харчуванням українських полярників. У чому причина?

Російські пропагандисти зацікавилися харчуванням українських полярників

За даними системи публічних закупівель Prozorro, Український Національний антарктичний науковий центр планує укласти договір на обслуговування експедиції на суму понад $11,6 млн. Спільно з цим, планується придбати 118 кг філе та 140 кг стейку з лосося, 168 пляшок червоного вина, 112 пляшок білого вина та 28 пляшок ігристого вина, а також 70 кг шоколадних батончиків. У складі експедиції буде 25 осіб, а дія договору розрахована до 28 лютого 2025 року.

Беремо до уваги, що це закупівля на всю зимівлю, тобто раз на рік. Беремо до рук калькулятор, здійснюємо нескладні операції, і отримуємо: вино всіх видів разом – 45 грамів на людину на день, або ж 316 грамів кожному на тиждень; шоколаду 10 грамів на день; цукерок та батончиків відповідно 4 грами та 14 грамів на добу. І так, це в умовах повної ізоляції від світу, «трохи» не нашого клімату та досить фізично виснажливої монотонної праці, а півроку ще й посеред полярної ночі.»

Директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий пояснив ситуацію і зазначив, що це щорічна закупівля на зимівлю. Він також вказав на свою активну боротьбу з російськими кампаніями, спрямованими на зрив мобілізації в Україні, і вважає, що пропагандисти активізувалися, щоб дискредитувати науковий центр. Нагадаємо, нещодавно українські полярники зафіксували зустріч з другим за величиною китом у світі, а також показали маленьких південнополярних поморників, які виводилися на острові Галіндез.

Читайте також: