Росія масово скидає бомби на свої міста: газета The Washington Post оприлюднила докази

Росія масово скидає бомби на свої міста: газета The Washington Post оприлюднила докази

Стосовно російських загарбників, документи влади Білгородщини свідчать про те, що вони неодноразово зазнали атак власними планерними бомбами, які призначалися для України. Згідно зі звітом, протягом року між квітнем 2023 і квітнем 2024 року, на території Білгородської області, прикордонної з Україною, впали щонайменше 38 бомб, хоча більшість з них не вибухнула.

Російські загарбники неодноразово скидали планерні бомби, якими атакують Україну, на свою територію.

Місто Білгород, де проживає близько 400 тис. осіб, також стало місцем падіння чотирьох бомб. Ще сім були виявлені в передмістях міста. Найбільше кількість бомб, а саме 11, впала в Грайворонському районі, але через "складну оперативну обстановку" декілька з них не було знайдено.

Американська газета The Washington Post отримала документ від української розвідки, який містить таблицю з інцидентами, а також вказує на плани щодо знешкодження бомб та евакуації в разі надзвичайних ситуацій.

Інциденти описані в документі збігаються з тими, які ми отримали від місцевих органів влади і з повідомленнями у місцевих ЗМІ.

Громадські активісти, такі як лісники, фермери і мешканці сіл, виявили більшість бомб. У багатьох випадках Міністерство оборони не знало, коли саме були скинуті бомби, що свідчить про можливість їх знаходження на території протягом декількох днів.

Місцева влада мовчить про ці інциденти, повідомляючи лише про "нещасні випадки" і вважаючи, що вони відбуваються через обстріли з боку України або просто не звертаючи на них увагу.

За останні чотири місяці Росія випадково скинула більше сотні бомб на свою територію та на окуповані райони на сході України. Проблеми зі зброєю, яка падає з власних літаків та становить загрозу для мирного населення Росії, вже давно є системним явищем у цій країні.

Російський уряд не надав відповідь на запитання щодо цієї проблеми.

Читайте також: