Окупанти активізувалися на Торецькому напрямку: аналітики назвали причину

Окупанти активізувалися на Торецькому напрямку: аналітики назвали причину

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), Росія планує використати наступ на Торецьк для створення можливостей для продвиження в районі Часового Яру або в районі Авдіївки.

Аналітики вважають, що російський план має більш високий рівень оперативного планування і передбачення, ніж на початку 2022 року. Однак, їх здатність досягти результатів обмежена низьким тактичним потенціалом російських сил.

Військові аналітики вважають, що якщо російським військам вдасться здійснити більший виступ в напрямку Шуми-Південне-Північне-Торецьк, вони зможуть загрожувати Часовому Яру з півдня.

Російське командування продовжує наступ у районі південно-східно від Часового Яру, зокрема поблизу Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки, що свідчить про їхнє зацікавлення в збереженні доступу до південного флангу Часового Яру.

Експерти ISW припускають, що російське командування посилило наступальні операції під Торецьком через гнучкі можливості, які цей район надає для атак на північ у напрямку Часового Яру або на захід/південний захід у напрямку Авдіївки.

Зазначено, що російські сили, розміщені у районі Торецька, складаються з низькокваліфікованих сил "ДНР" та територіальних військ, яким буде складно ефективно атакувати, особливо з урахуванням збільшення військової допомоги Україні.

Останні звіти свідчать, що російські війська продовжують наближатися до Вовчанська, Часового Яру та Авдіївки.

Читайте також: