Росіяни влаштували колапс в окупованому Бердянську: місто без світла та води

Росіяни влаштували колапс в окупованому Бердянську: місто без світла та води

Бердянськ залишилася без води, світла та зв'язку

У п'ятницю, 5 липня, всі мікрорайони тимчасово окупованого міста Бердянськ стали свідками відключення води, світла, інтернету та мобільного зв'язку. Про це заявила очільниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна в Telegram.

«Окупанти повідомляють, що сьогодні стався перепад напруги, що спричинив зупинку насосної станції першого і другого підйому. Вийшов з ладу високовольтний осередок на одній зі станцій. Наразі всі мікрорайони міста залишилися без води і світла. Поступово зникає інтернет та мобільний звʼязок», - повідомили представники окупаційної влади.

У міській владі відмітили, що окупанти не надали жодної інформації щодо причини та тривалості вирішення цієї проблеми. Вони тільки зазначили, що «з газом все в порядку».

Місцеві жителі Бердянська з обуренням реагують на таку ситуацію, особливо з огляду на підвищену температуру повітря в місті - понад 30 градусів. Люди припускають, що цей комунальний колапс може тривати протягом декількох днів, оскільки «окупанти вкрали генератори і зараз самі не знають, як вирішити цю проблему».

Нагадуємо, окупанти пропонують «тури вихідного дня» до тимчасово окупованих Бердянська та Кирилівки. Ці тури є прикриттям для розселення дружин гастролерів з Росії на захоплених курортах. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

«Також в регіон почали завозити дітей зі Сходу України. Багато пансіонатів стали центрами пропаганди, де дітям проводять нацистські лекції про велич Росії та намагаються інтегрувати їх в тоталітарне суспільство», - зазначає ЦНС.

Також на окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей погіршується ситуація з рівнем заробітної плати та зростає безробіття.

Читайте також: