Скільки процентів ТЕС зруйновано, через обстріли? ДТЕК відповів

Скільки процентів ТЕС зруйновано, через обстріли? ДТЕК відповів

Близько 90% потужностей теплової генерації ДТЕК були зруйновані або пошкоджені в результаті російських обстрілів. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Ми добре розуміємо, як багато сьогодні залежить від енергетиків. І вони як ніхто краще відчувають цю відповідальність перед кожним українцем. Особливо напередодні майбутнього опалювального сезону, який стане черговим і безпрецедентним викликом для кожного. Тому робимо все можливе, щоб якнайшвидше відновлювати все, що можливо. А після таких масштабів руйнацій відновлення буде тривати поступово: до початку опалювального сезону, впродовж зими і 2025-го року також

— сказав генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв.

За інформацією пресслужби, ТЕС були атаковані ворогом близько 180 разів. Це призвело до руйнування або пошкодження близько 90% потужностей теплової генерації ДТЕК.

Для відновлення пошкоджених потужностей потрібно близько 14-16 млрд грн ($350-400 млн). 

Сьогодні, 3 липня, в Україні будуть проводитись відключення електроенергії. Графіки відключень будуть застосовуватись протягом доби.

Україна активно працює над збільшенням імпорту електроенергії.

Зараз ми повністю вибираємо обсяг імпорту, який погоджено з ЄС, і я вдячний усім сусідам за цю допомогу. Робимо все, щоб збільшити імпорт, і це має бути європейське рішення. Урядовці наші працюють над відповідною згодою

— заявив президент Володимир Зеленський.

Раніше очільник «Укренерго» спростував інформацію про експорт електроенергії з України. Україна не продає електроенергію за кордон, а лише допомагає сусіднім країнам транспортувати їх електрику.

Зокрема, «Укрзалізниця» планує побудувати розподілену генерацію електроенергії. Це дозволить задовольнити потреби компанії та споживачів, які приєднані до мереж товариства.

Кабінет міністрів працює над можливістю не вимикати електропостачання жителям прифронтових територій України.

Читайте також: