Скільки українців виживають на зарплату менше ніж 10 тисяч: результати опитування

Графік опитування про зарплату громадян України
Графік опитування про зарплату громадян України

За дослідженням, більшість українців отримують заробітну плату менше 10 тисяч гривень на місяць.

Аналітичний звіт Gradus Research показує, що 34% українців задоволені своїм поточним місцем роботи, а 33% не задоволені.

Серед тих, хто задоволений роботою, найбільше громадян віком від 26-40 років (39%) із заходу України та Києва (41% та 43% відповідно).

Молодь віком від 16 до 25 років найбільше незадоволена роботою на Сході та Півдні країни (39% та 40% відповідно).

За думкою 36% респондентів, головний фактор, який утримує українців на поточному місці роботи, - дружня атмосфера у колективі. Друге місце займають комфортні та безпечні умови праці (26%).

Незадоволеним роботою найменше важлива підтримка під час війни (7%) та матеріальна допомога у важких ситуаціях (7%).

Більшість респондентів зазначила, що політика та культура компанії, дружня атмосфера та комфортні умови праці є основними факторами, які утримують на роботі. Найменше ваги має підтримка під час війни та матеріальна допомога.

Серед факторів, які можуть змусити розглянути зміну роботи (крім оплати праці), найважливіші – дружня атмосфера в колективі (33%) та комфортні умови праці (23%).

Найбільше незадоволених рівнем доходу українців від 41 до 60 років (90%). Найбільша незадоволеність рівнем доходу спостерігається на Півдні та Сході (88%).

53% українців отримують менше 10 тисяч гривень на місяць, 23% - від 10 001 до 20 тисяч гривень, 11% - понад 20 тисяч гривень.

Читайте також