Скількох українців потенційно можуть мобілізувати: нардеп назвав цифру

Скількох українців потенційно можуть мобілізувати: нардеп назвав цифру

Українська має потенціал мобілізації від 5 до 6 мільйонів людей. Проте Збройні Сили України не роблять запит на мобілізацію всіх. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

«За різними оцінками (як нашими, так і в ЗМІ) в Україні мобілізаційний потенціал становить мінімум 5-6 млн чоловіків. Чи був у нас запит на мобілізацію їх всіх? – Ні. Відповідно, стоїть питання щодо того, хто не має бути мобілізований», - сказав народний обранець.

Наталуха також зазначив, що він голосував за закон про мобілізацію, оскільки це був запит військових. За його словами, всі запити армії були виконані.

«Ця війна - війна людських ресурсів проти ефективності. Ефективність економіки - одна з її складових. Без працюючої економіки нам не перемогти. Звісно, можна сказати, що інженер-конструктор куди важливіший у ролі штурмовика, ніж розробник передового оборонного стартапу (так, це реальний приклад), але це буде брехнею», - додав народний обранець.

Верховна Рада зареєструвала законопроєкт 11331 «Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки», який передбачає економічне бронювання.

Раніше було повідомлено, що військовозобов'язані, які намагатимуться уникнути мобілізації, зазнають проблем з отриманням послуг.

Зауважимо, що Верховна Рада та уряд не планують впроваджувати електронні повістки для військовозобов'язаних через інтернет.

Читайте також: