Три дрони атакували підстанцію біля ЗАЕС: є поранені

Три дрони атакували підстанцію біля ЗАЕС: є поранені

Електропідстанція поблизу міста Енергодар була атакована безпілотниками, унаслідок чого вісім працівників Запорізької АЕС отримали поранення. Про це повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Експерти МАГАТЕ, що перебувають на ЗАЕС, бачили густий дим і почули вибухи з боку розподільчого пристрою після повідомлення про те, що безпілотники вдарили у ліс. Підстанція знаходиться за межами майданчика ЗАЕС, тому вона не постраждала.

За заявою МАГАТЕ, єдина лінія електропередач 750 кВ, що працює на станції, постачає електроенергію для охолодження шести реакторів під час холодної зупинки та для інших важливих функцій.

Представники МАГАТЕ повідомили, що було зафіксовано три удари безпілотників поруч з містом Енергодар. Вони вдарили в одну з електричних підстанцій, поранивши вісьмох працівників, з яких один потребував медичної допомоги.

«Ймовірний удар також спричинив витік масла щонайменше з одного з двох трансформаторів підстанції, пошкодив верхню частину одного з них, а також з'єднувальну лінію. У результаті постраждала підстанція «Радуга» наразі виведена з ладу, але Енергодар та прилегла промислова зона все ще отримують електроенергію», – йдеться в повідомленні.

Примітно, що через обстріли та пожежу було зруйновано зовнішню станцію радіаційного моніторингу біля Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС).

Раніше МАГАТЕ повідомляло про те, що в окупованому Енергодарі пошкоджено дві підстанції.

Читайте також: