Акцент зміщується: Волошин розповів, яка наразі ситуація у Часовому Яру

Акцент зміщується у Часовому Яру
Акцент зміщується у Часовому Яру

ЗСУ вийшли з мікрорайону 'Канал' у Часовому Яру, але ворожі атаки продовжуються і акцент зсувається ближче до Торецька. Про це повідомив спікер оперативно-стратегічного угрупування військ 'Хортиця' Назар Волошин.

Волошин зазначив, що для збереження життя і здоров'я військових було прийнято рішення відійти у Часовому Яру.

І зараз на цьому напрямі продовжуються активні штурмові дії ворога

ЗСУ зупинили 11 атак за минулу добу, але окупанти спробують витіснити захисників у напрямку Часового Яру, Іванівського та в районі Кліщіївки.

Обстановка знаходиться під контролем Сил оборони. Основна маса обстрілів припадає на південну частину Часового Яру. На цьому напрямі проведено 32 ворожі штурми, на місто - п'ять. Акцент зміщується ближче до Торецького напрямку

Російські окупанти продовжують знищувати місто Часів Яр на Донеччині, обстрілюючи його КАБами і ствольною артилерією. Найруйнівнішими засобами є ворожі ТОС, тобто важкі вогнеметні системи.

Від початку тижня ніхто з місцевих жителів не виїжджав з Часового Яру, залишаючи у місті 635 осіб.

Українські військові відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру і зайняли більш вигідні позиції, але ворог продовжує наступати.

Також російські загарбники окупували села Сокіл та Восход у Донецькій області.

Збройні сили України формують штурмові бригади, але недостаток постачання західної зброї може ускладнити їх повне викомплектування.

Читайте також