У Конгресі закликали Білий дім дозволити Україні бити ракетами ATACMS углиб території РФ

У Конгресі закликали Білий дім дозволити Україні бити ракетами ATACMS углиб території РФ

Американський Конгрес закликав адміністрацію президента Джо Байдена зняти обмеження щодо використання американської зброї Україною, включаючи дозвіл на удари по військових об'єктах у Росії. Про це повідомляє "Голос Америки".

Конгресмен Томас Кін на слуханнях у Конгресі критикував нинішню політику адміністрації, заявивши, що зміна політики відбулася після того, як російські війська відкрили новий фронт поблизу Харкова. Він наголосив, що дозвіл на удари України на території РФ на відстань до 100 км є недостатнім, оскільки це менше повного радіуса дії ATACMS, який становить понад 300 км.

Якщо Росія спробує розширити цей фронт, Україні буде дозволено досягати цілей на більшій відстані - сказав представник Держдепу Джеймс О'Брайєн.

О'Брайєн зазначив, що головним пріоритетом США є надання зброї та зосередження її в областях найбільшої необхідності. Він також відмітив ефективність попередніх дозволів та зазначив, що Росія втрачає об'єкти у зоні, де дозволено вести вогонь.

Незважаючи на заклики Конгресу, Білий дім залишається при своїй позиції щодо використання далекобійної зброї. Президент Байден раніше підтвердив, що дозвіл на удари по військових цілях на території Росії не поширюється на далекобійну американську зброю.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Україна планує завдавати ударів західною зброєю по авіабазах у Росії.

Читайте також: