У НБУ повідомили, як змінилась ситуація на ринку небанківських фінпослуг

У НБУ повідомили, як змінилась ситуація на ринку небанківських фінпослуг

Кількість учасників небанківського фінансового ринку зменшилася

У Національному банку повідомили, що на кінець квітня кількість учасників небанківського фінансового ринку зменшилася з 1056 до 1045. Кількість банків залишилася незмінною і становила 63. З реєстру було виключено 8 фінансових компаній та 2 ломбарди примусово, а також 2 страховики за ініціативою заявників. Включено одного страхового брокера.

"Протягом квітня трьом фінансовим компаніям та двом страховикам анульовано всі ліцензії примусово, ще п'ятьом фінансовим компаніям та двом ломбардам – добровільно (на підставі поданих ними заяв). Сімом фінансовим компаніям Національний банк погодив звуження обсягу ліцензії на вид діяльності з надання фінансових послуг", - повідомили у Нацбанку.

Кількість учасників ринку небанківських фінансових послуг

Станом на 30 квітня на ринку небанківських фінансових послуг працювали 581 фінансова компанія (у березні було 589), 84 страховика non-life (було 86), 12 life-страховиків, один страховик зі спеціальним статусом, 121 ломбард (було 123), 127 кредитних спілок, 5 лізингодавців, 40 страхових брокерів (було 39), 74 колекторські компанії.

Інші учасники фінансового ринку

Крім того, на ринку визнано 18 банківських груп та 22 небанківські фінансові групи. На платіжному ринку діє 18 платіжних систем, створених резидентами, ураховуючи державні, та 15 міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами. Разом з тим на ринку діють надавачі фінансових платіжних послуг, серед них 20 платіжних установ, 12 фінансових установ, що мають право на надання платіжних послуг, один банк ‒ емітент електронних грошей та один оператор поштового зв'язку.

Читайте також: